Kape ja Cariitti - Cariitti
Sulje
Sulje

Kirjaudu

Rekisteröidy
Sulje

Ostoskori on tyhjä.

Sulje

Kape ja Cariitti

Joanna Koskinen

Cariitin tunnelmissa päästään katselemaan ja kuuntelemaan Kapen keskustelua Asana Helsingin perustajan ja ohjaajan Joanna Koskisen kanssa Lapland Hotels Bulevardin upeissa tiloissa.

Kape valmistaa tällä kertaa parsakaali-tabboulehn fetajuustolla ja cashew-pähkinöillä, tarjoiltavaksi kahden hyvinvoinnin ammattilaisen keskustellessa rauhoittumisesta, hemmottelusta ja itsestään huolehtimisesta.

Kape ja Cariitti - Peter Ruokonen

 

Parsakaali-tabbouleh – fetaa, omenaa ja cashewpähkinää

  • puoli litraa kasvislientä
  • kaksi valkosipulinkynttä
  • 50 grammaa lehtikaalia ryöpättynä
  • kaksi desiä kvinoaa
  • yksi lehtipersiljaruukku
  • yksi sitruunamelissaruukku
  • 100 grammaa feta- tai salaattijuustoa
  • yksi omena
  • yksi desi cashewpähkinää paahdettuna
  • oliivi- tai rypsiöljyä
  • sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria


Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi. Laita kasvisliemi, murskattu valkosipuli ja loraus oliiviöljyä isoon kattilaan. Keitä parsakaalin nuput kasvisliemessä noin kolme minuuttia. Nosta parsat pois kattilasta jäähtymään kylmään veteen. Sekoita kvinoa kuumaan parsakaalin keitinliemeen ja keitä sitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes se on kypsää ja kaikki keitinliemi on imeytynyt kvinoaan. Jäähdytä kvinoa.

Poista lehtikaalista keskiruoti ja leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa yrtit karkeasti veitsellä. Murenna feta- tai salaattijuusto. Leikkaa omena ohuiksi tikuiksi ja paahda pähkinät 180-asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin kullan ruskeita.

Yhdistä kypsät parsakaalit, lehtikaali, yrtit, murennettu juusto ja omena kvinoan sekaan. Sekoita kaikki ainekset salaatiksi ja mausta oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Viimeistele paahdetulla ja murskatulla cashewpähkinällä.


Kape ja Cariitti - Peter Ruokonen
Kape ja Cariitti - Peter RuokonenKape ja Cariitti - Peter Ruokonen

Peter Ruokonen

Tällä kertaa vietetään saunapäivää kauniissa Sundsbergissä Cariittin toimitusjohtajan Peter Ruokosen seurassa. Ruokosten kotona päästään tutustumaan unelmaratkaisuihin perheen allasosastolla ja kuullaan saunatilojen kehityksestä ja tulevaisuudesta.

Kapen kokatessa kesäauringon innoittamana za’atar-grillattua kanaa ja parsaa perheen pojat Luka ja Nemo ehtivät vallatta allasosaston yhdessä ystävänsä Rasmuksen kanssa. Saunomaan ehditään pariinkin otteeseen, ennen ja jälkeen keskustelun ja kattauksen.

Kape ja Cariitti - Peter Ruokonen

 

Za’atar-grillattua kanaa, vihreää parsaa, sydänsalaatti-caesar ja krutonkeja

  • 400 g broilerin paistileikettä / luuton koipi
  • 2 rkl za’atar-maustesekoitusta
  • 1 pnt valkoista parsaa
  • 1 pnt vihreää parsaa
  • 1 pnt kevätsipulia
  • 4 kpl sydänsalaattia
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl raastettua parmesania
  • 1-2 kpl anjovista
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl maalaiskrutonkeja (2-4 siivua vaaleaa leipää, 1 valkosipulinkynsi, oliiviöljyä, suolaa) uunissa 160 asteessa 10-14 minuuttia
  • vettä
  • suolaa
  • mustapippuria


Kuori parsat ja leikkaa ne samaan mittaan. Leikkaa kevätsipulit renkaiksi. Ryöppää parsat suola-sokeri vedessä noin 2–3 minuuttia. Jäähdytä parsat. Mausta za’atar-mausteella ja suolalla. Grillaa broilerit kypsiksi ja parsat kauttaaltaan kauniin värisiksi. Leikkaa ne isoiksi paloiksi. Pidä lämpimässä.

Leikkaa sydänsalaatti isoiksi paloiksi. Kasaa salaatti grillatusta kanasta, parsasta, sydänsalaatista ja kevätsipulista. Viimeistele salaatti caesar-kastikkeella ja rapeilla maalaiskrutongeilla.


Kape ja Cariitti - Peter Ruokonen
Kape ja Cariitti - Peter RuokonenKape ja Cariitti - Peter Ruokonen

Marko Järvi & IDEALfit

IDEALfitin Marko Järvi toivottaa meidät Kapen matkassa tervetulleeksi kunnon tiloihin Eiran salille, jossa jäsenistä huolehditaan ennen ja jälkeen treenien tyylillä. Asiakkaiden käytössä on Cariitin valaistuksella luodut uniikit pukuhuoneet, pesutilat ja saunat – TAIVE-lauteilla ja sopivan kosteilla löylyillä varustettuna.

Kape valmistaa kuntoiluruoaksi herkullisen näköisen ja makuisen, superterveellisen pastasalaatin ja kundit miettii, miten sauna auttaa kunnossa pysymisessä. Kuinka aterioiden suunnittelu auttaa pääsemään useammin salille ja kuinka usein siellä saunassa tulisi oikein käydä? Se selviää samalla, kun naatitaan hetki keskustelun merkeissä. Kasaa reseptin mukainen annoksesi valmiiksi ja hyppää lauteille!

Kape ja Cariitti - Mika "Kölli" Keinonen

 

Pastasalaatti savulohella, broccolilla, kananmunalla ja wasabikermaviilillä neljälle

  • 200 g pastaa
  • 150 g lämminsavulohta
  • 150 g broccolia
  • neljä kananmunaa
  • 50 g pinaattia
  • 50 g lehtikaalia
  • kaksi ruokalusikallista kurpitsansiemeniä

Keitä pasta, broccolit ja kananmunat kypsiksi ja leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Yhdistä kaikki ainekset salaatiksi.

Wasabikermaviili

  • 1 prk kermaviili
  • 1 tl wasabi
  • 1kpl lime
  • 1-2rkl soijakastike
  • Sokeri

Yhdistä ainekset kastikeeksi ja viimeistele sillä täydellinen saliateria!

Kape ja Cariitti
Kape ja Cariitti - Mika "Kölli" Keinonen

Mika “Kölli” Kortelainen

Nyt päästään hetkeks relax, kun Suomen A-maajoukkueen joukkueenjohtaja, kapteeni ja kaukaloiden legenda Mika “Kölli” Kortelainen ja Kape Aihinen viettävät laatuaikaa Cariitin showroomin upeissa puitteissa. Kape laittaa pöydän vihreäksi valmistamallaan herneenverso-smoothiebowlilla ja miehet heittävät jerryä elämästä kentillä ja keittiössä.
Miten pidetään kiinni omasta hyvinvoinnista – riittääkö siihen terveyspamaus kulhossa ja oma hetki saunan rauhassa? Ollaanko lauteilla astetta lähempänä sitä pyhintä? Se selviää Kapen ja Köllin seurassa. Ota mallia kundeista parhaimmillaan ja testaa Kapen valmistama tarjoilu, vaikka ennen saunaan menoasi!

Kape ja Cariitti - Mika "Kölli" Keinonen

 

Herneenverso-smoothiebowl, mozzarellaa ja pellavansiemenpistou kahdelle

  • yksi herneenversoruukku
  • yksi desilitra herneitä
  • puolikas lehtisalaatti
  • puolikas tuorekurkku ilman siemeniä
  • yksi omena
  • puolikas rasia vihreitä rypäleitä
  • pieni pala inkivääriä
  • puolikas ruukku sitruunamelissaa
  • yksi desilitra maustamatonta jogurttia
  • yksi desilitra kookoskermaa
  • kolmesta neljään ruokalusikallista oliiviöljyä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • päälle revittyä buffalomozzarellaa

Pellavansiemenpistou

  • yksi desilitra paahdettuja pellavansiemeniä
  • kahdesta kolmeen ruokalusikallista omenaetikkaa
  • yksi ruokalusikallinen ruokosokeria
  • yksi desilitra kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • suolaa

Sekoita ainekset blenderillä sileäksi smoothieksi ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kulhoissa, lisää päälle pellavansiemenpistou, revittyä buffalomozzarellaa ja nauti!

Kape ja Cariitti
Kape ja Cariitti - Mika "Kölli" Keinonen
Tallenna & Jaa ostokorisi
Ostoskorisi tallennetaan ja saat linkin. Linkillä voi noutaa ostoskorin sisältöineen koska vaan.
Takaisin Tallenna & Jaa ostokorisi
Ostoskorisi tallennetaan tuotekuvien, tuotetietojen ja loppusumman kanssa. Voit sitten lähettää sen itsellesi tai ystävälle linkllä, josta saat noudettua ostoskorin koska vaan.
Ostoskori lähetetty!